7 Oca 2013

Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Yılan Yağı: Böyle bir yağ yoktur. ABD'de birisine sahtekar yerine yılan yağı tüccarı derler. Yılan yağsız bir canlıdır.Yağı olmayan bir canlının yağını satmak, bunu türlü derde deva diye tanıtmak sahtekarlıktır.

Sarımsak: Sarımsaklı şampuan, sarımsaklı losyon vb, içerisinde çok seyreltik oranda sarımsak içermektedir. Bilimsel olarak saça ve saç derisine sürülen sarımsağın saç dökülmesini engellemesi mümkün olmadığı gibi saç çıkarması da mümkün değildir. Sarımsak veya sarımsaklı şampuan saçlarınızın hızlı uzamasını da sağlamaz.


Saç Uzatma: Hiçbir madde saçınızı olağandan daha hızlı uzatmaz. Sadece bazı yağların saçları nemlendirdiği ve kırılmalara karşı koruduğu söylenebilir. Böylece saçlarınız kırılmadan uzarlar, kırılmaya maruz kalmadıkları için, siz daha hızlı uzuyor diye düşünebilirsiniz. Saç olağan hızında uzar.


Saç Çıkarma: Hiç bir madde saç çıkarmaz.  Bazı aktif malzemelerin, excratların ve yağların, zayıf kıl köklerini besleyerek, türleri kalınlaştırdıkları bir gerçektir. Ama bu saç çıkardıkları anlamına gelmez. 


Saç Dökülmesi: Hiçbir madde saç dökülmesini engellemez. Saçlar mevsimsel ve belli periyotlarda daha fazla dökülür. Günde 80 tele kadar dökülmesi normaldir. Panik yapmanıza gerek yoktur, eğer saçınız dökülüyorsa, bunu sağda solda yazan otlar yağlar, mucize losyonlar ve şampuanlarla gideremezsiniz. Saçınızın döküldüğünü düşünüyorsanız derhal bir dermatolog hekime muayene olun. Eğer saçınız oluşum evresini tamamlamışsa, dökülecektir, hiçbir ürün bunu engelleyemez. Hele şampuanların bunu yapması imkansızdır. Hiçbir şampuan saç dökülmesini engelleyemez. Bazı saç bakım ürünlerinin saç dökülmesi yaptığı ise gerçektir. Yoğun kimyasal içeren bu tarz ürünler, saç derinizi tahrip eder ve dökülmeye yol açabilir. Saçlarınızı zararlı kimyasallardan koruyunuz. 


Saç Beyazlaması: Yaşlanma ile birlikte saçlarınızın beyazlaması normaldir. Saçları olağan rengine dönüştürebilecek bir ürün yoktur. Bazı kimyasal maddeler, saç renginizi bir iki ton koyulaştırabilir lakin bu kimyasalların saç bakım ürünlerinde kullanılması yasaktır. Sağlık bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren İEGM ( ilaç eczacılık genel müdürlüğü) kozmetikler şubesi, kurşun ve bileşiklerini içeren bu ürünleri toplatmakta ve halkımızı uyarmaktadır.

                                                           

                                                                       Alıntıdır

2 yorum:

  1. harika bilgiler ya sağolun paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,yararlı olabiliyorsam ne mutlu bana!

      Sil